Theaterdocent

Camila Jannes

Camila is theaterdocent en is voor ons vaker op pad met de dagprojecten. Dan is ze in de ochtend bijvoorbeeld met de kleuters aan de slag om een scène te maken, en in de middag begeleidt ze de voorstelling. Wij stellen Camila graag aan jullie voor!

 

* Wat vind je het allerleukst aan theater/muziek maken samen met kinderen?

Ik vind het leuk als ik zie dat de kinderen meegaan in de verbeeldingswereld van theater en met hun gevoel opgaan in de muziek!

 

* Wat wil je de kinderen middels je lessen meegeven?

Dat ze zichzelf durven te laten zien door middel van spel, dans en/of zang en genieten van wat zij met elkaar uitvoeren.

 

* Wanneer is jouw lesdag geslaagd?

Als ze op het podium staan met een grote lach!

 

* Wat zeggen kinderen over jou als juf?

Dat ik veel energie heb en flauwe grapjes maak.

 

* Waar ben jij het aller-allerbeste in?

Het allerbeste ben ik in contact maken. Ik ben sociaal, maar voornamelijk empathisch waardoor ik snel verbindingen kan aangaan.

 

* Wat heb je over jezelf geleerd door een expressieles?

Dat ik mezelf veel beter leer kennen door spel, dans en zang, dingen waar ik met andere lessen misschien nooit achter zou komen. Zo heb ik geleerd dat ik me helemaal kan inleven in een verhaallijn of kan improviseren met de klanken van mijn eigen stem.

 

* Wat is jouw ideale klas en les?

Het liefst geef ik de bovenbouw les. En ik kan in principe alledrie: spel, dans en zang. Helaas kan ik geen instrument bespelen, dus zanglessen geef ik met een beat op de achtergrond aan of acapella, dus meerstemmigheidszang.