Inhoud weekproject

…en ze Leefden nog Lang en Gelukkig. Ja en nu? Nou niet zo veel, en dat zijn de sprookjes zelf he-le-maal zat. De verteller probeert te redden wat er te redden valt maar sprookjesland is in opstand: alle sprookjes lopen door elkaar! Een weekproject voor  de hele school.

Ja hoor: daar ligt Doornroosje weer te slapen. Ze wordt weer gevonden, ze wordt wakker en hop, het sprookje begint weer helemaal van voren af aan. Slaap lekker Doornroosje voor de zoveelste keer. Dat is toch saai? Daarom komt Sprookjesland in opstand: we gaan het helemaal anders doen! Dat is een stuk leuker én minder saai.

Maar met al die sprookjes door elkaar wordt het wel een rommel. Want Sneeuwwitje en de dertig dwergen is wat veel. En wat moet je met vijfentwintig grote boze wolven in je bos?

Ons docententeam neemt een hele week de school over. Samen spelen, maken en leven de leerlingen toe naar de grote eindvoorstelling. Groep 8 begint op maandag al met repeteren en staat op het podium met een heuse acteur. De andere groepen zorgen voor alles wat komt kijken bij een theatervoorstelling. En elke groep heeft ook een eigen scène waarbij de leerlingen tegenspel geven aan groep 8. Zo speelt iedereen de sterren van de hemel in de ultieme sprookjes-eindvoorstelling voor alle genodigden.

Een geweldig project voor de hele school, bijvoorbeeld als jaarafsluiting voor groep 8 of als themaweek. Dit weekproject is ook uitvoerbaar als dagproject voor de hele school.

Weekproject
De hele school maakt een voorstelling…in één week! Ons docententeam vliegt in en ontsteekt het theatrale vuur bij alle leerlingen, van de kleuters tot en met groep acht. Samen gaan we verzinnen, ontdekken, maken, knutselen én het podium op. Aan het eind van de week staat iedereen te schitteren in een voorstelling die net zo uniek is als de leerlingen zelf.

Natuurlijk moet iedereen die voorstelling zien: alle papa’s en mama’s, alle opa’s en oma’s, broers, zussen en eigenlijk ook de burgemeester en de koning. Dat kan op school tijdens een feestelijke voorstelling, of met een gelikte video livestream of registratie. We kijken samen wat kan en mag.

Informatiepakket
Met het uitgebreide informatiepakket dat ruim vooraf wordt verstuurd, weet iedereen op school wat er gaat gebeuren: wat elke klas gaat doen, welke kostuums kunnen worden meegebracht en welke knutselopdrachten er gedaan gaan worden.

Elke klas krijgt in ieder geval een theater- of dansworkshop van 45 minuten, helemaal op niveau en met een afgebakend eindresultaat. Maar daarnaast moet er natuurlijk ook flink geknutseld worden om de voorstelling helemaal aan te kleden.

Aan alles is gedacht voor een fantastische ervaring voor leerlingen, leerkrachten en alle gezinnen. En dat theatrale vuur wat we aansteken? Dat gaat bij veel leerlingen nooit meer uit.

Educatie

Thema’s:

Sprookjes, kinderboeken, vertellen, theater

Cultuurbeleving:

Deze workshop is met name een actieve theaterervaring.

Kerndoelen workshop:

Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55, 56 & 34 van tule.slo.nl.

Algemene gegevens

Duur: gehele dag
Aantal deelnemers: max 30 per klas, minimaal 4 klassen
Doelgroep:  gehele school
Kosten: €4500,00 indicatie voor een school met 8 groepen. Specifieke kosten zijn via offerte op te vragen.
Educatie: Lesmap met knutselopdrachten aanwezig.
Bijzonderheden: School moet zorg dragen voor meerderen lokalen om te repeteren, een plek om te spelen, een goede geluidsinstallatie en microfoon. (Kan tegen meerprijs door Buro Bannink geregeld worden.)

Dit project is indien uitgevoerd bij een onderwijsinstelling vrijgesteld van btw.