Inhoud dagproject

Alles is klaar voor ‘t heerlijk avondje: prachtige cadeaus, gedichten en snoepgoed. Maar oh nee: er zijn veel te weinig Pieten! De hele school schiet te hulp, kunnen jullie het Sinterklaasfeest redden?

Eigenlijk zijn Pieten de beste superhelden: alles waar jij goed in bent, daar ben je als Piet nog veel beter in! En alle Pieten-superkrachten is nodig voor de voorstelling; knutselen, klauteren, zingen, dansen en nog veel meer. En wanneer alle Pieten samenwerken, wordt het een dag om nooit te vergeten.

Tijdens Het Grote Pietenfeest krijgen alle kinderen de kans om voor een dag een echte Piet te zijn. Het is een win-win situatie: jij voelt je een echte Piet en Sinterklaas heeft deze feestelijke dag een heleboel extra pieten. Aan het einde van de dag geven de kinderen een spetterende voorstelling waar de Sint zelf misschien ook wel bij aanwezig is…

Let op:

– Sinterklaas kan zelf aanwezig zijn bij de voorstelling tegen een meerprijs.
– Onze pieten hebben geen aparte kleur, iedereen heeft immers al z’n eigen prachtige tint.

Dagproject
De hele school maakt een voorstelling…in één dag! Ons docententeam vliegt in en ontsteekt het theatrale vuur bij alle leerlingen, van de kleuters tot en met groep acht. Samen gaan we verzinnen, ontdekken, maken, knutselen én het podium op. Aan het eind van de dag staat iedereen te schitteren in een voorstelling die net zo uniek is als de leerlingen zelf.

Natuurlijk moet iedereen die voorstelling zien: alle papa’s en mama’s, alle opa’s en oma’s, broers, zussen en eigenlijk ook de burgemeester en de koning. Dat kan op school tijdens een feestelijke voorstelling, of met een gelikte video livestream of registratie. We kijken samen wat kan en mag.

Informatiepakket
Met het uitgebreide informatiepakket dat ruim vooraf wordt verstuurd, weet iedereen op school wat er gaat gebeuren: wat elke klas gaat doen, welke kostuums kunnen worden meegebracht en welke knutselopdrachten er gedaan gaan worden.

Elke klas krijgt in ieder geval een theater- of dansworkshop van 45 minuten, helemaal op niveau en met een afgebakend eindresultaat. Maar daarnaast moet er natuurlijk ook flink geknutseld worden om de voorstelling helemaal aan te kleden.

Aan alles is gedacht voor een fantastische ervaring voor leerlingen, leerkrachten en alle gezinnen. En dat theatrale vuur wat we aansteken? Dat gaat bij veel leerlingen nooit meer uit.

Educatie

Thema’s:

Sinterklaas, feest, theater

Cultuurbeleving:

Deze workshop is met name een actieve theaterervaring.

Kerndoelen workshop:

Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55, 56 & 34 van tule.slo.nl.

Algemene gegevens

Duur: gehele dag
Aantal deelnemers: max 30 per klas, minimaal 6 klassen
Doelgroep:  gehele school
Kosten: €2000,00 indicatie voor een school met 8 groepen. Specifieke kosten zijn via offerte op te vragen.
Educatie: Lesmap met knutselopdrachten aanwezig.
Bijzonderheden: School moet zorg dragen voor meerderen lokalen om te repeteren, een plek om te spelen, een goede geluidsinstallatie en microfoon. (Kan tegen meerprijs door Buro Bannink geregeld worden.)

Dit project is indien uitgevoerd bij een onderwijsinstelling vrijgesteld van btw.