Theaterdocent

Janneke Iking

Janneke Iking is theaterdocent en is voor ons vaker op pad met de dagprojecten. Dan is ze in de ochtend bijvoorbeeld met de kleuters aan de slag om een scène te maken en in de middag begeleidt ze de voorstelling. Wij stellen Janneke graag aan jullie voor!

Wat vind je het aller leukst aan theater/muziek maken samen met kinderen? Het allerleukste aan theater/muzieklessen vind ik dat het weer een ander deel van kinderen aanspreekt dan de reguliere lessen. Ze kunnen zich anders uiten en dat zorgt vaak voor mooie verassingen en kan kinderen weer een nieuwe boost geven in zelfverzekerd zijn, vertrouwen op jezelf.

Wat wil je de kinderen, middels je lessen, meegeven? Dat je mag zijn wie je bent! Iedereen heeft zijn eigen eigenaardigheden en talenten. Wanneer je die omarmt en leert te gebruiken ben je de mooiste versie van jezelf.

Wanneer is jouw lesdag dan geslaagd? Als kinderen hebben genoten van de les. Wanneer er gelachen is, maar ook hard gewerkt en er resultaat is geboekt met plezier.

Wat zeggen kinderen over jou als juf of meester? Ze vinden mij meestal uitbundig, energiek maar ook streng, er moet wel gewerkt worden :)

Waar ben jij het aller aller beste in?  Ik kan heel goed in groepen het ijs breken met een gevatte opmerking en humor, daardoor voelen mensen zich snel op hun gemak.

Wat heb je over jezelf geleerd door een expressie les?  Ik heb over mezelf geleerd dat ik soms heftiger kan overkomen dan dat ik bedoel. Dat herken ik gelukkig vaak zodat ik dat in betere banen kan leiden.