Theaterdocent

Lotte Middendorp

Lotte Middendorp is actrice, theatermaker en dans- én dramadocent. Tijdens een dagproject is ze ook een duizendpoot: ze geeft workshops, maakt grote plannen met de leerlingen, stuurt groepen bij en natuurlijk zorgt ze ook dat de voorstelling een daverend succes wordt!

Wat vind je het aller leukst aan theater/muziek maken samen met kinderen?
Wat ik zo fijn vind aan theater maken met kinderen, is dat kinderen zo puur zijn. Ze zijn eerlijk, ongenuanceerd en kunnen volledig opgaan in hun fantasie. Dat vind ik mooi.

Wat wil je de kinderen, middels je lessen, meegeven?
Ik wil ze helpen in het ontwikkelen van zelfvertrouwen. Ik wil ze leren hoe ze zich kunnen uiten. Ook wil ik ze bepaalde normen en waarden meegeven, zoals respect hebben voor elkaar en elkaars mening.

Dit alles op een speelse wijze, zonder belerend te zijn.

Wanneer is jouw lesdag dan geslaagd?
Mijn lesdag is geslaagd wanneer de kinderen plezier hebben gehad in de lessen en ik merk dat ze iets hebben opgepikt van de lesstof die ik heb behandeld.

Wat zeggen kinderen over jou als juf of meester?
Vaak hoor ik dat ze me lief en leuk vinden en dat ze me hebben gemist als ik een week niet ben geweest. Soms vinden ze me streng, maar krijg ik aan het eind toch een knuffel van ze. Dan smelt mijn hart.

Waar ben jij het aller aller beste in?
Ik vind dat ik goed ben in workshops/ presentaties geven aan grote groepen. En in salsa dansen. En ik maak hele lekkere bananen pancakes.

Wat heb je over jezelf geleerd door een expressie les?
Door het geven van expressielessen heb ik geleerd dat je soms buiten de lijntjes moet kleuren. Dat elke les anders is en dat je deze moet aanpassen aan de kinderen. Ik heb geleerd geduld te hebben en los te laten. Soms gaan dingen niet altijd zoals je gepland hebt. En dat is okee.