Theaterdocent

Merel Vrijhof

Merel is theaterdocent en is voor ons vaker op pad met de dagprojecten. Dan is ze in de ochtend bijvoorbeeld met de kleuters aan de slag om een scène te maken, en in de middag begeleidt ze de voorstelling. Wij stellen Merel graag aan jullie voor!

* Wat vind je het allerleukst aan theater/muziek maken samen met kinderen?

Het allerleukste aan theater maken samen met kinderen vind ik dat ze hun grenzen verleggen. Ze zijn vaak onder de indruk van hun eigen kunnen en dat vind ik fantastisch! Daarbij hebben ze de meest creatieve ideeën en niets is te gek. Vaak merk je bij volwassenen dat ze denken binnen bepaalde kaders, bij kinderen kan en mag alles en dit is voor theater waanzinnig!

 

* Wat wil je de kinderen middels je lessen meegeven?

Tijdens mijn lessen wil ik meegeven dat niets fout is en alles mag. Dat is het leukste aan theater en musical: alles is mogelijk! Hopelijk nemen zij dit weer mee in hun dagelijks leven. We kunnen zo vastzitten in een bepaalde vorm en ik hoop dat ik mee kan geven dat ze altijd buiten de lijntjes mogen kleuren en dat daar de mooiste dingen gebeuren.

 

* Wanneer is jouw lesdag geslaagd?

Mijn lesdag is geslaagd als ik zie dat de kinderen gegroeid zijn en over hun angsten heen zijn gegaan. Spelen, zingen en dansen kunnen best wel spannend zijn, maar als ze voor zichzelf de grenzen hebben verlegd, dan ben ik ontzettend trots.

 

* Wat zeggen kinderen over jou als juf?

Mijn leerlingen zeggen over mij dat het in de les altijd gezellig is. Ze mogen best even kletsen, maar er moet ook gewerkt worden. Er hangt dus een sfeer van leren en gezelligheid! Verder voelen ze zich allemaal individueel gezien en ze komen met allerlei verhalen aanzetten, of dingen waar ze advies over willen. Een docent die dichtbij de leerlingen staat, dus.

 

* Waar ben jij het aller-allerbeste in?

Ik kan heel goed een veilige sfeer creëren in een les en zorgen dat iedereen in zijn kracht gaat staan. Daardoor ontwikkelen leerlingen zich snel.

 

* Wat heb je over jezelf geleerd door een expressieles?

Ik heb geleerd dat niets raar is. Ik vond dingen al snel gek of vreemd en die les heeft ervoor gezorgd dat ik dat niet meer vind. Hierdoor kan ik ook mijn leerlingen het vertrouwen geven dat niets gek is.

 

* Wat is jouw ideale klas en les?

Onder- en middenbouw, en mijn expertise is dans!