Inhoud dagproject

Stelen van de rijken en geven aan de armen, dat is een geweldig gegeven. Maar in dit dagproject beleven we met de hele school het echte verhaal van Robin Hood: de man of vrouw met de kap. Snel, in de struiken, daar komt koning Jan!

Dit land heeft een geweldige koning, een super koning! Maar hij is op kruistocht. En zijn broer Jan, ja dat is wel een beetje een aanstellerig verwend broertje. Zo eentje die alles kreeg maar daar nooit echt blij mee was. Jan noemt zichzelf nu koning, maar hij heeft helemaal geen land. Dat stal hij van de echte koning. En Jan is geen goede koning, heel het land is ongelukkig. Tot dat één iemand in opstand komt: Robin Hood!

In één dag zet de hele school het verhaal van Robin Hood op de planken. Over dappere struikrovers in uitgestrekte wouden, over een onderdrukt volk en een verwende nepkoning. En natuurlijk over de dappere Marian in het hol van de valse leeuw.

Een dagproject voor dappere scholen vol moed, eer en geweten, en listige streken.

Dagproject
De hele school maakt een voorstelling…in één dag! Ons docententeam vliegt in en ontsteekt het theatrale vuur bij alle leerlingen, van de kleuters tot en met groep acht. Samen gaan we verzinnen, ontdekken, maken, knutselen én het podium op. Aan het eind van de dag staat iedereen te schitteren in een voorstelling die net zo uniek is als de leerlingen zelf.

Natuurlijk moet iedereen die voorstelling zien: alle papa’s en mama’s, alle opa’s en oma’s, broers, zussen en eigenlijk ook de burgemeester en de koning. Dat kan op school tijdens een feestelijke voorstelling, of met een gelikte video livestream of registratie. We kijken samen wat kan en mag.

Informatiepakket
Met het uitgebreide informatiepakket dat ruim vooraf wordt verstuurd, weet iedereen op school wat er gaat gebeuren: wat elke klas gaat doen, welke kostuums kunnen worden meegebracht en welke knutselopdrachten er gedaan gaan worden.

Elke klas krijgt in ieder geval een theater- of dansworkshop van 45 minuten, helemaal op niveau en met een afgebakend eindresultaat. Maar daarnaast moet er natuurlijk ook flink geknutseld worden om de voorstelling helemaal aan te kleden.

Aan alles is gedacht voor een fantastische ervaring voor leerlingen, leerkrachten en alle gezinnen. En dat theatrale vuur wat we aansteken? Dat gaat bij veel leerlingen nooit meer uit.

Educatie

Thema’s:

Geschiedenis, rovers en ridders, theater

Cultuurbeleving:

Deze workshop is met name een actieve theaterervaring.

Kerndoelen workshop:

Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55, 56 & 34 van tule.slo.nl.

Algemene gegevens

Duur: gehele dag
Aantal deelnemers: max 30 per klas, minimaal 6 klassen
Doelgroep:  gehele school
Kosten: €2000,00 indicatie voor een school met 8 groepen. Specifieke kosten zijn via offerte op te vragen.
Educatie: Lesmap met knutselopdrachten aanwezig.
Bijzonderheden: School moet zorg dragen voor meerderen lokalen om te repeteren, een plek om te spelen, een goede geluidsinstallatie en microfoon. (Kan tegen meerprijs door Buro Bannink geregeld worden.)

Dit project is indien uitgevoerd bij een onderwijsinstelling vrijgesteld van btw.