Inhoud dagproject

Dit dagproject over Super-opa’s, super-oma’s én super-kleinkinderen werd ontwikkeld voor de Kinderboekenweek 2016 (thema Voor altijd jong). Wegens groot succes is dit dagproject nog steeds te boeken!

We kiezen een Super-opa en een Super-oma die samen de hele wereld een beetje beter maken. Echte actiehelden die samen strijden tegen het kwaad. Okee, soms geeft Super-oma een plakzoen. En soms begint Super-opa te praten over dat vroeger alles beter was. Maar verder zijn deze Opa en Oma de leukste die er zijn. Of heb jij een veel leukere, lievere, grappigere opa dan Super-opa?

Nu zijn Super-opa en Oma op zoek naar een Super-kleinkind. Want ze komen niet meer zo makkelijk de daken op, en halen criminelen niet zo makkelijk meer in. Misschien zit het nieuwe Super-kleinkind wel bij jou in de klas! Maar wil dat Super-kleinkind eigenlijk wel van grootouders wisselen?

Tijdens de feestelijke eindvoorstelling weten we niet wie er meer geniet: de opa’s en oma’s op het podium of die in de zaal. Een heerlijk theaterproject voor én over jong en oud.

Dagproject
De hele school maakt een voorstelling…in één dag! Ons docententeam vliegt in en ontsteekt het theatrale vuur bij alle leerlingen, van de kleuters tot en met groep acht. Samen gaan we verzinnen, ontdekken, maken, knutselen én het podium op. Aan het eind van de dag staat iedereen te schitteren in een voorstelling die net zo uniek is als de leerlingen zelf.

Natuurlijk moet iedereen die voorstelling zien: alle papa’s en mama’s, alle opa’s en oma’s, broers, zussen en eigenlijk ook de burgemeester en de koning. Dat kan op school tijdens een feestelijke voorstelling, of met een gelikte video livestream of registratie. We kijken samen wat kan en mag.

Informatiepakket
Met het uitgebreide informatiepakket dat ruim vooraf wordt verstuurd, weet iedereen op school wat er gaat gebeuren: wat elke klas gaat doen, welke kostuums kunnen worden meegebracht en welke knutselopdrachten er gedaan gaan worden.

Elke klas krijgt in ieder geval een theater- of dansworkshop van 45 minuten, helemaal op niveau en met een afgebakend eindresultaat. Maar daarnaast moet er natuurlijk ook flink geknutseld worden om de voorstelling helemaal aan te kleden.

Aan alles is gedacht voor een fantastische ervaring voor leerlingen, leerkrachten en alle gezinnen. En dat theatrale vuur wat we aansteken? Dat gaat bij veel leerlingen nooit meer uit.

Educatie

Thema’s:

superhelden, familie, theater

Cultuurbeleving:

Deze workshop is met name een actieve theaterervaring.

Kerndoelen workshop:

Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55, 56 & 34 van tule.slo.nl.

Algemene gegevens

Duur: gehele dag
Aantal deelnemers: max 30 per klas, minimaal 6 klassen
Doelgroep:  gehele school
Kosten: €2500,00 indicatie voor een school met 8 groepen. Specifieke kosten zijn via offerte op te vragen.
Educatie: Lesmap met knutselopdrachten aanwezig.
Bijzonderheden: School moet zorg dragen voor meerderen lokalen om te repeteren, een plek om te spelen, een goede geluidsinstallatie en microfoon. (Kan tegen meerprijs door Buro Bannink geregeld worden.)

Dit project is indien uitgevoerd bij een onderwijsinstelling vrijgesteld van btw.