Theaterdocent

Valerie van Krimpen

Valerie is theaterdocent en is voor ons vaker op pad met de dagprojecten. Dan is ze in de ochtend bijvoorbeeld met de kleuters aan de slag om een scène te maken, en in de middag begeleidt ze de voorstelling. Wij stellen Valerie graag aan jullie voor!

* Wat vind je het allerleukst aan theater/muziek maken samen met kinderen?

Hun enthousiasme! Kinderen, zeker de kleinere, duiken er meestal gewoon vol in. Dat is heerlijk om te zien en mee te werken en ook nog leerzaam!

* Wat wil je de kinderen middels je lessen meegeven?

Vooral plezier! En daarnaast de voldoening die je kan halen uit samen heel hard aan iets werken. Dat is zo’n lekker gevoel.

* Wanneer is jouw lesdag geslaagd?

Als de kids lachend de zaal of klas verlaten. Soms krijg ik zelfs een knuffel! Of van die grote/stoere kids die dan toch heel lief nog even ‘bedankt juf’ komen zeggen.

* Wat zeggen kinderen over jou als juf?

Dat ik altijd vrolijk ben! Soms wel streng, maar daarna altijd weer een grapje.

* Waar ben jij het aller-allerbeste in?

Het allerbeste ben ik denk ik in moeder zijn. Ik geniet heel erg van dingen doen met m’n kindjes of juist samen nietsdoen. Maar daar word ik wel het aller allermeest blij van in ieder geval.

* Wat heb je over jezelf geleerd door een expressieles?

Dat ik altijd veel te veel m’n best deed om het goed te doen, Gewoon dingen vanuit jezelf laten gebeuren zonder er teveel druk op te leggen is veel fijner, en leidt in de meeste gevallen ook nog tot een veel beter resultaat.